BLOG

NOUS PROPÒSITS PER AL NOU ANY QUE COMENÇA

De la llista de les 30 coses que més gent es proposa per començar l’any n’escollim els que més ens agraden i us donem idees per passar a l’acció.

Si, és una de les noticies de les que sentim de manera reiterada als voltants del dia 1, igual que quan cau la primera neu, tots els telediaris obren amb el reporter a peu de pista parlant-nos dels gruixos de neu, de la gent que va esquiar… el dia 1 esmorzem amb aquesta noticia, els bons propòsits que ens fem i que més del 80% no acabem complint mai.1

Doncs bé, nosaltres ens hem proposat posar-hi remei !, almenys donar-vos algunes idees per passar de la idea a l’acció, ara ja la feina serà vostra de fer el primer pas…

El primer que us recomanem és no tenir una llista massa llarga, màxim 3 propòsits… siguem realistes amb el temps que tenim!

Cuidar-me més

És un bon moment per pensar en dedicar-se un temps per un mateix, cadascú sap que és allò que el fa sentir bé, per algú serà comprar-se un llibre, per algú altra cuinar-se un cop a la setmana alguna cosa bona,  posar-se una mascareta a la cara i tancar els ulls mitja hora a la setmana… sigui el que sigui , busca allò que et fa sentir bé, amb tú mateix , busca aquells moments per trobar-te amb tu, per pensar o per no fer res i respecta’ls. Que no sigui el primer que deixes de fer, tota la resta de la teva llista de bons propòsits està més supeditada a aquest del que et penses, si tú estàs bé, tindràs força i energia per enfrontar-te millor a tot el que et proposis.

Llegir més o Formar-me

Aquest és sovint un repte força difícil d’aconseguir perquè requereix de temps, temps de qualitat, de silenci, de pau, i aquest és un temps molt car de tenir.

Però un dia a la setmana, apagar la tele al vespre i llegir , és més difícil, posar-se davant de la tele i deixar-se anar és més fàcil ho sé, però tot es agafar l’hàbit, començar per una lectura amena, alguna cosa que ens enganxi i que no puguem deixar de llegir…lectu

Fer un blog del tema que t’interessi,  t’obliga a llegir i formar-te per poder estar al dia per compartir allò que pugui ser d’interès per d’altres

T’interessa fer un curs d’alguna cosa, no ho deixis, no pensis que ja ho faràs, que ja t’apuntaràs, fes-ho ara, busca el curs que vols fer i apunta’t, paga’l i reserva’t els dies a l’agenda.

Si tens una feina que t’ho permet, reserva’t 1hora a la setmana per llegir, parla-ho amb la gent de la f
eina, busca’t un espai si pots adient per a fer-ho, si pot ser involucra a d’altra gent del teu equip i proveu-ho durant 3 mesos, pacteu temes que us interessin, llegiu a l’espai que us heu reservat de la setmana i guardeu un temps a la reunió d’equip per compartir la informació, del que més us hagi interessat, idees  que podeu portar a terme… 

Millorar el treball en equip

En d’altres posts hem parlat llargament d’aquest tema, podem fer cursos de formació plegats, proposar-nos un projecte juntes, nosaltres som partidàries de passar a l’acció, l’emoció és posterior l’acció, o el que es el mateix que la inspiració t’agafi treballant. No podem pretendre estar bé amb els companys de feina com un sentiment autogenerat, sovint no els hem escollit, ens hi hem trobat treballant plegades, doncs si amb els amics i família que escollim tenim problemes imagineu-vos amb els que ens hem trobat!

Us proposem que us  marqueu algun objectiu comú i si té una implicació social molt millor, ajudar a d’altres, unir-nos per un bé comú, enforteix molt els lligams entre les persones.

També que aneu els divendres a esmorzar juntes, o que feu una sortida al mes, cada mes que ho organitzi una per totes, alguna activitat fora de l’entorn laboral, ajuda a conèixer les persones en altre àmbits i  sovint millora la relació que després puguem tenir a la feina.

Treballar amb xarxa  

Sovint ens omplim la boca d’aquesta paraula, xarxa,  i en realitat ens costa fer xarxa, tant si és per la feina com si és a nivell personal, tenir una xarxa vol dir, tenir contactes estables amb d’altres persones, que representen institucions o no, però és amb les persones amb les qui compartim coses. Tenir una xarxa ens fa estar més segurs, ens fa estar conectats al món i sortir del nostre melic… per tant si t’has proposat fer alguna cosa amb d’altres, aquest és un excel·lent propòsit.

Apunta’t a una cooperativa de consum de verdures i fruita per exemple. Connectaràs amb gent diferent, t’alimentaràs millor i és una gran experiència participar en un moviment cooperatiu per un propòsit comú.

Queda amb una altra família i cadascú passeu una tarda a la setmana amb tots els nens/es, així la tarda que tens lliure pots aprofitar per fer coses que no pots fer amb ells.

Parleu amb la llar d’avis o amb l’escola de música o amb l’entitat que tingueu més a prop i proposeu-els-hi un nou repte per fer plegats, alguna cosa que us motivi i que junts sapigueu que ho fareu millor. D’aquí a crear una comunitat d’aprenentatge i va un pas… nosaltres en som molt fans!

Portar un nou projecte endavant

Sovint ens ronden al cap coses que volem fer i mai acabem fent, son les coses que ens fan il·lusió però que no son urgents, si aquest any vols fer-ho de debò.. agafa paper i llapis perquè arranquem!

Sovint molts dels projectes que volem fer, no acaben sent una realitat perquè no sabem ni per on començar o bé al contrari, voldríem fer-ho tot de cop i ara i com que no  pot ser ja ni comencem.

Anota els passos que hauràs de donar, divideix la teva idea o projecte en petites accions, calcula quin temps necesdescargasites per fer cada cosa i posa-t’ho al calendari, reserva’t un dia i una hora per fer-ho, si quan arriba el dia no ho has pogut fer canvia-ho a un altre dia però no ho deixis estar. Pensa si et costarà diners, temps o mans i mira si ho pots fer abans de començar, sovint molts projectes els comencem però perquè no hem tingut en compte els recursos necessaris queden a mig fer i tot allò que hem invertit queda en un no res.

 

Compartir