SERVEI DE CONSULTORIA

Una mirada externa pot aportar-vos informació privilegiada perquè vosaltres mateixes trobeu la millor solució.

Què us proposem?

La Consultoria sempre és a mida de les vostres necessitats, analitzem conjuntament la vostra demanda i us orientem sobre quina proposta de treball s’ajusta millor al que necessiteu.

Disposem de 3 formats tipus, que us poden orientar sobre la manera com enfoquem els projectes de consultoria.

renata-adrienn-ebvCsRypmxM-unsplash

CONSULTORIA PUNTUAL

És aquella que respòn a un projecte concret, localitzat i que cerca un orientació externa per a un posterior desenvolupament intern. 

També és convenient si no teniu detectada la dificultat per ajudar-vos a identificar l’orígen de diferents aspectes que estan generant disfuncions als serveis o equips. I pot ser un treball inicial que doni continuitat a un projecte posterior a  mig o llarg termini.

De què consta la consultoria puntual:

 • Us oferim una sessió presencial i d’observació de 3 hores de durada.
 • Un retorn individual o en grup de 2 hores.
 • Un document de conclusions i pla de treball / millora.

Preu:  450€
Durada: 1 dia de consultoria. Entrega document final als 7 dies.

CONSULTORIA PER OBJECTIUS O REPTES

Us acompanyem a resoldre un problema o obtenir una millora específica, segons els vostres reptes o objectius. Aquesta consultoria consta de:

 • 1 Sessió online de definició de l’objectiu a assolir i individualització de la proposta. 1h durada.
 • Elaboració de la proposta de treball i la planificació del treball a desenvolupar.
 • Enviament de materials formatius, vídeos, eines pràctiques vinculades al tema. Les pactarem durant la definició dels reptes.
 • Enviament de dinàmiques guiades perquè les porteu a terme amb el vostre equip.
 • 2 sessions online de 2h de seguiment amb les persones que vosaltres designeu.
 • Resolució de dubtes via telefònica o mail durant tot el procés il·limitades.
 • Revisió de la feina que aneu elaborant, contrast del vostre treball, orientació i acompanyament.
 • Una sessió presencial individual o en equip. 2h durada.

Preu:  820€
Durada: a convenir, recomanable de  3 a 4 mesos

pedres mar
brote-que-crece-campo-montanas-al-fondo_865967-514161

CONSULTORIA ANUAL

Acompanyament durant un any per al treball en profunditat d’algun aspecte de millora que volgueu incorporar al vostre departament o servei.

 • 1 Sessió online de definició de l’objectiu a assolir i individualització de la proposta.
 • Elaboració de la proposta de treball i de la metodologia més adient en cada cas.
 • Enviament de materials formatius, vídeos, eines pràctiques vinculades al tema. Les pactarem durant la definició dels reptes.
 • Enviament de dinàmiques guiades perquè les porteu a terme amb el vostre equip.
 • 4 Sessions virtuals 2 hores, amb la direcció o tot l’equip, a convenir.
 • 4 Sessions presencials combinables amb observacions de la pràctica / entrevistes individuals (segons temàtica a treballar) amb informe i propostes de millora. 2 a 3 hores cadascuna.
 • Aportacions d’eines i documents adaptats a les vostres necessitats i segons treball realitzat.
 • Acompanyament en l’elaboració d’eines i documents que sustentin el canvi i les millores treballades.
 • Resolució de dubtes via telefònica o mail durant tot el procés il·limitades.


Preu: 
2.790€
Durada: d’octubre a juliol

TEMÀTIQUES PROPOSADES

Totes les propostes són a mida, però us proposem alguns exemples  per si us poden inspirar.

Recordeu que teniu propostes específiques en els següents àmbits, que podem convertir en accions de consultoria;

icona equip educatiu

TREBALL EN EQUIP

Sovint sabem el que hem de fer perquè fa anys que ho fem així, però us heu plantejat que si voleu fer canvis de metodologies, el primer que cal fer és plantejar-nos quin

paper tenim les educadores? Les nostres funcions i competències per aplicar-les no poden ser estàtiques. Les hem de revisar i, per a fer-ho, primer cal començar per definir les actuals, potser aquí ja tindrem diferències entre el que cadascú pensa que ha de fer. En segon terme associarem les nostres funcions i tasques al projecte d’escola,  per tal que hi hagi una alineació entre unes i altres. En tercer terme valorarem quin camí hem de recórrer entre el punt on estem cadascuna de nosaltres i el que ens hem marcat i traçarem un pla per arribar-hi. T’hi apuntes?

Liderar un equip és un art que cal aprendre, liderar és donar a cadascú el que necessita perquè juntes assoliu el que us heu proposat. És important partir del coneixement propi per poder saber les eines que et calen i s’ajusten més a la teva manera natural de liderar. Com millor lideris, millor es sentiran les persones, més les faràs créixer i el reflex directe serà amb un millor servei.

El lideratge és un tema molt ampli i complex, ajustarem la proposta de treball al que juntes detectem que seran eines que s’adaptaran millor a tu i a al teu equip segons la situació actual.

Un bon lideratge parteix de conèixer les diferents motivacions de cada persona i actuar en conseqüència per extreure de cadascuna el màxim potencial. Tu coneixes què mou a cada persona del teu equip? Les acompanyes diferent o a totes igual? Saps com acompanyar-les? Tens diferents eines?  Vols que t’acompanyem a dirigir al teu equip d’una manera positiva a la vegada que assoleixes els objectius del servei o projecte?

Sovint les entrevistes d’assoliment es confonen amb avaluacions o, encara pitjor, amb exàmens, i per tant en general tenen molt mala premsa, perquè evidentment a ningú li agrada ser examinat. Nosaltres fa anys que utilitzem les entrevistes com a eines de creixement professional i de reconeixement  i valoració de la feina feta i us garantim que és una eina potentíssima pels equips, que quan la incorporen als seus projectes ja no deixen d’utilitzar-la.  Hi ha diferents maneres de dur-les a terme poden ser unidireccionals o bidireccionals o de 360 graus.

Si cada any t’expliquen què aportes de positiu a l’equip, t’animen a continuar fent-ho, t’ajuden a trobar els aspectes de millora, i a marcar-te reptes pel proper any, tens la sort de ser en un equip que cuida a les persones i que aposta d’una manera valenta per la millora del projecte. No hi voldries formar part?

Dissenyarem amb tu el sistema que s’ajusti a les vostres necessitats i personalitzarem les vostres eines. 

 • Mecanismes de transferència de coneixements entre persones i equips de diferents serveis d’un mateix municipi.
 • Metodologies per promoure la cohesió de l’equip.
 • Gestió eficaç de reunions.
 • Com acompanyar a les professionals del teu servei per generar ” equips d’alt rendiment” ? 
 • Dinamització de taules de treball d’infància, gent gran, salut mental… a un municipi. Creació d’eines i protocols de treball per obtenir-ne el màxim rendiment.
icona eines de gestio

EINES DE GESTIÓ

Per què és important planificar i què passa si no ho feu? I sobretot que us passarà quan milloreu la vostra planificació i organització, què passarà al vostre voltant…

Us acompanyem a que feu un diagnòstic, perquè la teoria ens la sabem totes però, llavors per què ens costa tant planificar-nos?  Serà el moment de mirar-vos al mirall i de veure quins són els elements que us estan dificultant la vostra organització. Us donarem eines, trucs, tips de planificació i organització, eines adaptades al vostre servei. Poden ser adreçades a tot l’equip o específiques per a direccions.

Sovint la direcció del centre pilota amb els llums apagats, o sigui, dirigeix el seu servei sense eines  que l’ajudin a saber per on transita, la desinformació és la pitjor de les aliades per dirigir. Et proposem que dissenyis, amb el nostre suport, un mapa que et permeti identificar els punts clau que has de tenir en compte per garantir el bon funcionament del teu projecte. Aquest mapa ha de contenir aspectes de totes les àrees de gestió i indicadors que siguin fàcils de mesurar i que et permetin fer lectures a curt i a mig termini. Disposar d’aquest mapa t’aportarà molta més seguretat i tranquil·litat al dirigir  amb informació fidedigna i la possibilitat de redirigir tot allò que no funcioni abans no sigui massa tard o el problema s’hagi cronificat. Vols que dibuixem plegades el teu full de ruta?

Tenir certes tasques procedimentades ens garanteix que tothom les fa de la mateixa manera, unificar criteris de servei i no que cadascú ho faci segons el seu propi criteri. Ens permet marcar uns paràmetres que regulin el funcionament del servei però, a més, també ens permet concretar les accions que farem per dur-les a terme, de tal manera que garantim la mateixa praxi en aquells elements que són importants que siguin homogenis al servei. Tenir processos de treball ens deixa temps per a les coses importants i fa que no haguem d’estar pensant cada dia sobre els mateixos temes i puguem pensar de manera més estratègica. Els processos us permeten deixar de treballar en les coses urgents que van sorgint per dedicar-vos a les importants perquè minimitzeu les incidències.

Quan treballem als serveis a les persones, mai comencem per aquí, el problema pel que ens contacten no és aquest, però sovint hi acabem topant. Perquè no tenir un sistema definit de comunicació i per tant, de relació, genera dificultats i detectem que molts contratemps tenen el seu origen justament en la comunicació o incomunicació. En un altre punt hem parlat de com entrenar-nos per aconseguir més habilitats comunicatives. Però en aquest punt el que treballem és en una estructura per identificar amb qui ens hem de comunicar, cada quan, per quin canal, definim el tipus de comunicacions segons els interlocutors, posem una eina a l’abast dels equips per tal que tinguin major control sobre tot allò que volen comunicar de manera conscient. Poder explicar d’una manera fàcil als nostres interlocutors quins temes comunicarem, amb quina temporalitat i a través de quins canals, igualment que com es podran comunicar elles amb nosaltres, facilita moltíssim la relació amb elles i per tant el vincle i el treball diari amb tots els agents implicats.

Aquest és un tema que fa mandra només de llegir el títol perquè està tant allunyat del que ens agrada fer a les professionals de l’àmbit educatiu o social! Però és tant important per no perdre tot el saber que hem generat….

Amb el nostre suport, veureu que és menys complicat del que sembla, definirem una estructura d’ordenació de la documentació, un sistema físic i virtual igual amb carpetes i subcarpetes que ens permetin tenir-ho tot localitzat. El procés d’endreça també l’aprofitem per identificar àrees de gestió que tenim més oblidades i detectar buits en el nostre sistema. És una feina força ràpida amb uns resultats espectaculars, la feina del dia a dia s’agilitza, no perdem temps buscant les coses i tenim molt més control sobre tots els aspectes del servei.