BLOG

PERQUÈ ÉS IMPORTANT LLEGIR I EXPLICAR CONTES?

Encetem la setmana de Sant Jordi reflexionant sobre la importància de la lectura, de llegir i explicar contes…sovint quan estàs davant de nadons et preguntes deu servir d’alguna cosa que li estigui llegint un conte? Deu entendre alguna cosa?

Volem parlar-ne, aprofundir sobre les beneficis de la lectura més enllà d’allò evident.

Preparant aquest tema, el que més ens ha quedat clar, tot i ser una cosa que ja coneixíem, però que ens cal recordar sovint és que cal despertar passió per la lectura!images-13

Tot allò que no se sent o es viu amb il·lusió és quasi impossible d’aprendre… i aquí volem parlar del llegir, desvinculat de l’estudiar, de l’escola, volem parlar del llegir com un divertiment!

Perquè llegir i explicar contes?

  • Llegir els nens quan son petits enforteix el vincle adult-infant
  • Llegir, fomenta la imaginació, la intel·ligència, la capacitat verbal, la concentració i a més enriqueix el seu vocabulari
  • Explicar històries als infants els permet augmentar la intel·ligència visual.
  • Els contes ajuden als nens a resoldre els seus conflictes afectius i descarregar les seves angoixes.
  • Augmenta la capacitat d’expressió a través de la introducció a la llengua literària més rica que la del quotidià
  • Augmenta l’actitud d’escolta i Memòria.
  • Augmenta la Capacitat d’abstracció. El nen estableix la relació entre els objectes que ha vist en la realitat i la representació dels mateixos en les il·lustracions.
  • Imaginació. A partir de la imatge i del text, el nen comença a construir la seva pròpia representació, a crear una realitat en la seva ment.

raco-de-lectura-2És bàsic que els adults siguem un exemple a l’hora de fomentar l’hàbit i el gust per la lectura, els teus fills o els teus alumnes et veuen llegir? En el teu temps de lleure llegeixes?

Que tu llegeixis, que tingueu un espai a casa o  a l’escola per llegir que sigui acollidor i que convidi a estar-s’hi, que tingueu un temps per a fer-ho, són els ingredients necessaris per tal que als infants se’ls desperti el gust per la lectura.

 

 

 

Per acabar amb el post d’avui us deixo un vídeo molt bonic sobre la màgia del llegir!

Compartir